Hozzávalók:
- 9-10 csokitojás
- 25 dkg eper
- 1 csomag zselatin (10g)
- 5 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
A csokitojásokat kettévágjuk.
Az epret megmossuk, 3-4 szemet féreteszünk a díszítéshez, a többit darabokra vágjuk, villával összenyomkodjuk, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a cukorral. A zselatint 1 dl vízben melegítve feloldjuk. Az eperhez keverjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejfölt az eperhez adjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a habot. Kb. 30 percig hűtőben dermesztjük. Ha már kezd dermedni, a fél csokikba kanalazzuk. A felszeletelt féretett eprekkel díszítjük.
Van egy "jó" szokásom: többnyire nem döntöm el előre, mit fogok sütni, hanem szétnézek, mi van itthon. Aztán vagy felütök1-2 recepteskönyvet, s persze, hogy valamiért egyik recept sem ínyemre való, vagy anélkül, de alkotok valamit. A sok már látott-olvasott receptet összekombinálom, s izgalommal várom, mi sül ki belőle. Még nem kellett kidobni egyik alkotásomat sem... Ez a krém is így készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése