Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 2 evőkanál forró víz
- csipet só
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 18 dkg cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- 15-20 dkg szögletes keksz
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 evőkanál olaj
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákhoz adjuk a sütőport és 5 evőkanál cukrot. Ha habos, a vízzel tovább kavarjuk, majd a kakaót is belevegyítjük. A fehérjéket csipet sóval meg a 3 evőkanál cukorral keményre verjük. Ha kész, a sárgákhoz borítjuk, s kanalanként hozzáadjuk a lisztet, közben óvatos mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a pudingporokat és 1 evőkanál kakaót simára keverünk kevés tejjel. A többi tejet főni tesszük, majd a kikevert pudingpor hozzáadásával sűrűre főzzük. Kevergetve hűtjük ki.
A margarint a cukorral elkeverjük, kanalanként hozzáadjuk a pudingot ( nem baj, ha nem teljesen hideg). Végül a maradék 1 kanál kakaót is hozzákeverjük.
A piskótára kenjük. A krém tetejét kirakjuk keksszel.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, rákenjük a kekszre. Másnap szeletelhető.
Én a megszokot Petit Beurre kekszet használtam, a városból, a CBA-ból hozattam Férjurammal, mert féláron volt. Kb. fél csomagnyi került fel a sütire (egy csomag 30 dkg). A csoki meg finom keserű csoki volt, nem tortabevonó. Nem egy túlédesített süti, de így volt jó. El is fogyott egykettőre.
szimpla es finom!
VálaszTörlésDe még milyen finom volt! Mindenki erre járt rá.
Törlés