Eperbomba |
Hozzávalók:
- 6 tojásból sütött piskóta
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag zselatin
- 20 dkg eper
Egy kerek aljú tálat a piskótára (nagy tepsiben sütjük, hogy ne legyen magas) helyezünk, körbevágjuk. A többi piskótát csíkokra vágjuk, ezekkel kibéleljük a tálat.
Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
A zselatint feloldjuk 1 dl meleg vízben. (Elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint; 10 g-osat használtam, fél l folyadékhoz valót.)
A tejszínt a cukorral (lehet több is, ízlés szerint) felverjük, a vége fele beletesszük a habfixálót. Belecsorgatjuk a zselatint, kevés ideig tovább verjük. Hozzákeverjük az eperdarabokat, s beleborítjuk a piskótával kibélelelt tálba. A kerek piskótalapot rányomkodjuk. Fóliával lefedve másnapig hűtőben dermesztjük.
Másnap tányérra borítjuk.
Nagyon finom, könnyű nyári édesség. Málnával, ribizlivel is szoktam készíteni.
Babapiskótával is készíthető, ugyanúgy ki kell vele bélelni a tálat, csak előtte fólát teszünk a tálba, hogy majd ki lehessen borítani. Bele a gyümölcsös tejszín, befedjük babapiskótával, hűtőben pihentetjük.
Eperfagyi |
- 60 dkg eper
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál méz
Biztosan fagyigépben is elkészíthető, de nekem nincs . Sorban áll a kenyérsütőgép mögött:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése