2011. szeptember 12., hétfő

Zebrakocka

Mikor megláttam Mohánál ezt a sütés nélkül készítendő finomságot, tudtam, hogy nálam is sor kerül rá. Tegnap jött el az ideje, a család nagy elégedettségére, úgyhogy az ő nevükben is köszönöm Mohának a receptet! Csak ici-picit változtattam rajta, nem bírtam ki, hogy egy az egyben betartsak mindent, no meg egy kis figyelmetlenség is közrejátszott. De ettől függetlenül nagyon finom lett.
Az én zebráim  meg nem kockák, hanem téglatestek:-)

Hozzávalók:
A lapokhoz:
  • 50 dkg darált keksz
  • 3 evőkanál kakaó
  • 3-4 evőkanál baracklekvár
  • fél fiola rumaroma
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • kb. 3 dl tej
Krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csapott evőkanál liszt
  •  5 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókusz
A bevonathoz:
  • 10 dgk étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csoki
  • 1-1 evőkanál olaj
A krémhez a tejből 2 dl-t, a cukrot és a kókusz felét főni tesszük. Közben a többi tejben a pudingport és a lisztet simára keverjük, a felforrt tejhez adjuk, sűrűre főzzük. Kavargatva hűtjük ki.
Ha kihűlt, belekeverjük a többi kókuszt és a margarint.
A  lapokhoz valókat összegyúrjuk.. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, csak szükséges mennyiségűt ahhoz, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, alufólián (vagy porcukrozott deszkán, mint Moha) kinyújtjuk az elsőt, erre kerül a krém fele, majd a második lap, a krém másik fele, s végül beborítjuk a 3. lappal.
A csokit gőz fölött 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk, rákenjük a süti tetejére, s a szintén az olajjal  felolvasztott fehércsokival becsíkozzuk a tetejét.
Szeletelés előtt jót tesz neki a hűtés.

A fehér csoki azért került rá, hogy ha már zebra, legyen még csíkosabb. Amit meg elnéztem, az a puding. Mohánál 3 evőkanál lisztből készült a pép. Én kiborítottam a pudingot, aztán néztem meg a receptet. De a lényegen nem változtatott. Szinte hallom a gyerekeket: Anya, mikor készítünk megint zebrakockát?

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. Először ahogy ránéztem olyan volt mint a zserbó! Biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fincsi lehet, istenien néz ki:) Nálunk is sor kerül rá hamarosan.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon guszta! Mi már kóstoltuk! :))

    VálaszTörlés
  4. Én is szemeztem vele Mohánál, megerősítettél, hogy érdemes elkészíteni!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű tégla-zebráid vannak!!!
    Nézz be hozzám, van számodra egy-két díjam :)
    http://vicuska13.blogspot.com/2011/09/megint-dijakat-kaptam.html

    VálaszTörlés
  6. Éva, köszönöm! Naná, hogy finom! Utolsó morzsáig elfogyott.
    Trollanyu, köszi! Érdemes elkészíteni, egyszerű, mutatós és ...de meg kell kóstolni:-)
    Csilla, láttam nálad is, a gyönyörű hullámos csokimázad nyomot hagyott bennem:-)
    Hankka, ezt nem lehet kihagyni. Ritkán sütök-főzök más blogokról, de ennek nem bírtam ellenállni.
    Vicuska, köszönöm! Megyek hozzád!

    VálaszTörlés
  7. Szuper nálad is! Most már tényleg ki kell próbálnom. :)))

    VálaszTörlés