Valami más sütit néztem ki, de mosogatás közben (egy sütiformával! -bosszút állt) megvágtam a kezem, így dagasztás kizárt. Vacsira meg kenyérpizza készült, s ha a sütő már be lett melegítve, gyorsan kerestem egy kevert receptet, s Leányzóm közreműködésével ez sült ki:
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 3 egész tojás
- 1 citrom leve és héja
- 1 csomag (sáfrányos) sütőpor
- 45 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 kg őszibarack (5 db.)
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
Elkészítés:
A margarint kikeverjük a cukorral. (A margarint mikróban meg szoktam puhítani, így sokkal könnyebb dolgom van.) Hozzáadjuk a tojássárgákat,(a fehérjéket félretesszük a habhoz), majd egyenként a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. A citrom levét és héját is hozzákeverjük. A kimért lisztben elvegyítjük a sütőport,
s a tejjel váltakozva a masszához keverjük.
A barackokat vaskosabb szeletekre vágjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elosztjuk a tetején a barackszeleteket, s előmelegített sütőbe toljuk.
A tojások fehérjét a csipet sóval felverjük, majd a cukor hozzáadásával tovább verjük, míg kemény, fényes habunk lesz.
Ha süti teteje pirulni kezd, (tűpróba!), rásimítjuk a habot, s visszatoljuk a forró sütőbe, míg egy kis színt kap a hab is.
Szép sárga lett a süti, s ez nem csak a sáfrányos sütőpornak köszönhető, hanem a Nővérem tyúkjainak is! Nővérem látott el hétvégén házi tojással... A sáfrányos sütőport pedig a múlt heti váratlan kiruccanásunk során vettem, Martinelli keltette fel az érdeklődésemet. Véletlenül láttam meg, hát vettem belőle. Igazából nem látok különbséget a sima és ezen sütőpor között, már ami a sütit illeti. Volt egy érdekes illata, mikor kinyitottam a csomagolást, meg enyhén sárga színű, ennyi.
Mi is nagyon szeretjük ezt a sütit, csak én nem szoktam habot tenni a tetejére, hanem csak porcukrot.
VálaszTörlésKifogom így is próbálni :)
Nagyon jól néz ki ez is:)Az ilyen kevert sütik nálunk is nagyon mennek. Mondjuk minden édesség megy nálunk:)
VálaszTörlésKöszönöm, Okki és Trollanyu! Nálam a kevert sütik nincsenek dobogós helyen, de ha gyümölcsös vagy habos, kibékülök velük. Sokszor csak a szükség szüli őket:-)
VálaszTörlésHat ez nagyon finom, nagyon megkivantam. Az iden valahogy nem jott ossze, hogy oszibarackbol sussek, hatha ezutan.
VálaszTörlésNagyon guszta lett, biztos finom így a habbal is! Szoktam ehhez hasonlót csinálni hab nélkül.Egyszer megpróbálom majd így is, aztán majd eldöntöm melyik milyen?:-))
VálaszTörlésNagyon finomnak látszik, habbal még nálunk sem készült, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésRéka, köszi! Én az őszibarackot ki nem hagynám, kedvencem!
VálaszTörlésÉva, Hankka, Nektek is köszönöm! Nálam a habos verzió vezet...