Kicsikét azért változtattam a recepten, de ami hiba volt, hogy nagyobb tepsiben sütöttem, mint kellett volna. Nincs is olyan kicsi tepsim. Nem tudtam szépen rétegezni, így inkább foltos lett, s persze vékonyka. No de a sütifogyási index alapján ez nem változtatott a finomságán. Már csak annyi van belőle, amennyit elrejtettem az éppen osztálykirándulását élvező, ma estére hazaérő Fiacskámnak.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csapott kiskanál só
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
Így készült:
A vajat mikróban megolvasztottam. Elkevertem a cukorral, sóval, majd egyenként belekevertem a tojásokat. Végül a lisztet is hozzákavartam.
A masszát 3 részre osztottam.
A csokikat külön-külön felolvasztottam, s mindegyik részhez hozzákevertem egy fajtát.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, s alulra öntöttem a tejcsokis masszát, rá a fehéret, tetejére pedig az étcsokisat. (Flóra 21×21 cm-es tepsiben sütötte, az enyém 25×32.)
175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
A Flóráé sokkal szebb lett, különálló rétegekkel, de elsőre ez is megteszi.
A tetején képződött egy vékony, ropogós réteg, a többi krémesen lágy. Még nem ettem brownie-t, de gondolom, ilyennek kell lennie. Mert annyira finom, hogy egyik szelet csúszik a másik után. Pedig édes és tömör, de mégsem lehet eltelni vele.
Szóval nagyon finom. Flóra, köszönöm szépen a receptet, a gyerekek nevében is:-)
Ezer éve készülök brownie-t sütni, de még sosem láttam neki. Ez nagyon jól néz ki, besorolom. Köszi.
VálaszTörlésMartinelli, igazán érdemes elkészíteni, csak attól tartok, sűrűn fogják követelni:-)
TörlésEz a fajta süti, tuti nyerő. :) Látszik, a szabadságolás. :))) Minden napra jutott valami, egy kis rétes(örülök, hogy inspirálódtál :)), egy kis útravaló keksz, még palacsinta is. :)))
VálaszTörlésHoppsz! majd elfelejtettem, nagyon tetszik az új külső. :)
TörlésCsilla, köszönöm!
TörlésCsak sajnos vége a szabadságnak, ma már belevetettem magam újra a dolgos hétköznapokba. De jó volt visszamenni a gyerkőcök közé:-)
Persze, hogy kihasználtam az időt, főleg blogozásra. Mert sütni egyébként is szoktam. Palacsintát azt nem, ahhoz idő kell. Meg elszántság:-)
És kezdődik a brownie őrület:))Csak el kell kezdeni, aztán kell és kell. Látszik rajta, hogy finom és cselekedve tanul az ember. Az első nekem olyan lett, hogy... épp nem brownie. A második meg maga a tökély:)
VálaszTörlésEmi, én is attól tartok:-) Máris keresgélem a következő brownie receptet. Arra jöttem haza, hogy Fiam panaszkodott, hogy a Leányzó megette az utolsó, neki járó szeletet:-) Így süthetem a következő adagot.
TörlésMár Flóránál is láttam ezt a csodát, a Tied is szép lett! Én sem sütöttem még ilyen sütit, csak mindig megcsodálom őket. Nagyon teszik a blogod, gratulálok hozzá!
VálaszTörlésTeller-cake, köszönöm szépen!
TörlésEddig én is csak csodáltam a mások által sütötteket, de megfertőzött:-)
Üdvözöllek nálam!
Hát ezt nekem is ki kell próbálnom. Nagyon guszta lett!
VálaszTörlésLilla, köszönöm! Csak rajta, nagyon fincsi, csak úgy eteti magát!
TörlésSokáig nem voltam brownie rajongó, aztán pár hónapja sütöttem egyet, azóta imádom! :)
VálaszTörlésNyami-nyami a Tiedből is... :P
Gabriella, ez az, ha elkezdi az ember, nincs megállás!
TörlésSzerintem nagyon szépek így kicsit foltosan is.:)) Örülök, hogy ízlett! Nekem egyik kedvencem.:)
VálaszTörlésKöszönöm, Flóra, már keresgéltem nálad a folytatásnak valót:-)
TörlésNa ez a brownie nagyon finom lehet. Most nekem is kel :)
VálaszTörlésEz igen, milyen jól néznek ki! Nem sütöttem még brownie-t, ezzel elcsábítottál:)
VálaszTörlés