Banános túrós palacsinta

Tegnapelőtt, a nagy melegben vállalkoztam a palacsintasütésre. Ha már megígértem a gyerekeknek...
Sima túrósat szerettem volna, mert az a nagy kedvenc,de nem bírtam megállni, hogy ne kísérletezzek valami újjal. Ott csábított a banán, hát fele túróba belekevertem egyet. Igazán finom lett:-)
Biztos mindenkinek megvan a jól bevált palacsintareceptje, így ehhez nem is írnék receptet. Én tejjel szoktam kikavarni, ezúttal aludttej is került bele. 1-2 evőkanál olajat is belekeverek a masszába, s nem olajozom sütés közben a serpenyőt, csak a legelsőnél. Az első valamiért így is mindig beleragad, de a következőkkel már nincs gond.
Nem vagyok egy gyakorlott palacsintasütő, évente 2-3 alkalommal, ha ráveszem a magam. A hajigálós fordítást soha meg sem mertem próbálni, egy falapáttal fordítgatom őket.

A töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • tejföl, ha száraz lenne a túró
  • 1 banán
A túrót villával áttöröm a cukorral, ízesítem. Ezúttal elég krémes volt a túró, nem kellett bele tejföl. Felével megtöltöttem a palacsinták egy részét, a másik felébe belekevertem egy villával összetört banánt. Így még krémesebb, lágyabb lett a túró. Ezzel töltöttem meg a többi palacsintát.
A gyerekek előszeretettel eszik kakaóval vagy mogyorókrémmel. Ezúttal is úgy terveztem, hogy  sok palacsintát sütök, maradjon üresen is, kenegessék kedvükre. De mire megtöltöttem a túróval, 2 maradt:-) Ha gyakrabban sütnék, jobban tudnám, mennyit kavarjak, hogy elég legyen.
Még tegnap is iszonyú meleg volt, a konyhában "csak" 31 fok, de "kénytelen" voltam nekiállni sütni, ugyanis Fiam osztálykirándulásra ment ma reggel. A tegnap délután megesett évzárót követően még a kenyérsütőt is befogtam dagasztani, jó későig sütögettem, de nem pihenhettem ki magam. Kellett nekünk eső, na kaptunk olyat az éjjel, villámokkal és csattanásokkal, no meg jó nagy széllel fűszerezve, hogy nem győztünk ablaktól ablakig szaladgálni, a szél által bepréselt vizet törölgetni. Nagy kár nem keletkezett szerencsére, a növényeket kicsit megtépázta a zivatar, de legalább teleihatják magukat.

10 megjegyzés:

  1. Ambiciós vagy, ebben a melegben palacsintázni:) banánnal és túróval fincsi lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajni, ebben az évben lehet, már nem is sütök nekik palacsintát, aztán meg is ígértem. De túl vagyok rajta:-)

      Törlés
  2. Hű, de finom. Ha tudtam volna beállítottam volna hozzátok :)))).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Martinelli, ha tudtam volna, szóltam volna előre:-)

      Törlés
  3. Elsősorban a blogod új "ruhájához" szeretnék gratulálni, nagyon tetszik!!!
    a palacsintasütés valóban nem a legkellemesebb feladat, ilyen melegben! Múlt héten nálam is muszáj volt sort keríteni rá, de a gyerekek kedvéért mindent megteszünk, ugyebár? :) fincsi lehet a banános változat! ilyet még nem is hallottam! Ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marika, köszönöm! Örülök, hogy neked is tetszik:-)
      Így van, a gyerekek kedvéért. Magamért sose sütnék, annyira nem szeretem.

      Törlés
  4. Gerdi, Te kínzol engem? Este ilyen fincsi palacsintát teszel az orrom elé?? Le tudnék kapkodni a tányérodról néhányat... :P
    Klassz a blogod új háttere, nagyon tetszik!

    Akartam már kérdezni többször is (lehet írtad is már azóta v.melyik bejegyzésedben, csak elkerülte a figyelmemet), az oviban is van nyári szünet, igaz? Szóval most nyári szüneten vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, távol áll tőlem az olyan szándék:-)
      Ezen a héten szabadságon vagyok, nyári szünet csak augusztusban van, akkor leszek újra szabad. Addig zajlik az élet:-)

      Törlés
  5. Nagyon jól hangzik, legközelebb ki is próbálom a túrós-banános verziót! :) Az első - én sem tudom, miért - nekem is mindig leragad (lehet, hogy még nem elég forró serpenyő?). :) A feldobásos fordítást azért próbáld ki egyszer, ha ráérzel, simán menni fog! :)

    VálaszTörlés
  6. Hankka, banánimádóknak biztos siker:-)
    Biztosan igazad van a leragadó palacsintát illetően. Én már úgy fogok neki, hogy az első úgyis szétszakad:-) A dobálós forgatás biztos, csak gyakorlat kérdése, talán majd legközelebb...

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...