Citromos-narancsos kenyér és karamelles tej

Akkor jöjjön egy citromos recept is, ha már szó volt róla. S döntse el mindenki maga, hogy meri-e használni ezek után is a citrusok héját- mert mindez fennáll a narancs esetében is. Meg a banánra is igaz, csakhogy annak a héját nem fogyasztjuk el.
Hozzávalók:
  •  15 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás 
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 narancs leve és héja
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral, tejföllel kikeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sütőport, tejet, simára keverjük. A massza felébe  a citrom leve és héja kerül, a másik felébe a narancs leve és héja. Kikenünk két püspökkenyérformát, elosztjuk benne a citromos masszát, majd a tetejére csorgatjuk a narancsosat. Előmelegített sütőben sütjük, tűpróbáig. Több sülés kell neki, mint a tepsiben sült kevert sütiknek.
Karamelles tejet ittunk hozzá, amely így készül: 3-4 evőkanál cukrot karamellizálunk, felöntjük kb. 0,5 dl tejjel, oldódásig főzzük, majd egy l tejjel felöntjük. A gyerekek nagyon szeretik.

5 megjegyzés:

  1. Finom lehet! Mi is szeretjük a citromot és a narancsot is, a héját is gyakran használjuk.
    Köszi a recepteket. Ki fogom próbálni őket.

    VálaszTörlés
  2. Hűha! Ez isteni lehet, szeretem az ilyen sütiket, jobban mint a krémes, habos dolgokat. Gerdi, gratulálok.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zsófi és Martinelli! Köszönöm a hozzászólást, a receptet meg nézzétek át újra, ugyanis kifelejtettem a tojást, most pótoltam:-( Üdv. Meli

    VálaszTörlés
  4. :)
    Nézz be hozzám, vár rád egy díj!

    VálaszTörlés
  5. http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/06/ismet-dijat-kaptam.html

    Nézz be hozzám, díj vár rád!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...