Rántott tejbegríz

A gyerkőcök nagyon szeretik a tejbegrízt. Ha nem ízlik nekik a második, csak főzök egy keveset. Édesanyám olyankor főzte, amikor kevés ideje maradt ebédkészítésre. De soha nem rántotta ki, ezt Anyósomtól tanultam. Ritkán ugyan, de én is készítem, egy-egy kiadósabb leves mellé, s természetesen csemetéim sem húzzák az orrukat miatta.
Így néz ki. Nem is sorolom fel a hozzávalókat, annyira egyszerű. Sűrű tejbegrízt főzünk egy lábosban, (1 l tejhez 16-20 dkg grízt, 3-4 evőkanál cukrot, nagy csipet sót adunk), hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, kb. ujjnyi vastagra szeleteljük, a hosszabb rudakat kettévágjuk. Azért főzöm lábosban, mert ebben lehet szeletelni, nem kell deszkára borítani, ott kihűteni, még több mosatlant gyártani, amiben nagy művész vagyok. A rúdakat lisztbe, tojásba, prézlibe mártjuk, azaz a szokásos módon panírozzuk, olajban kisütjük. Fahéjas cukorral tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, nekem kedvencem. Én lekvárral szoktam tálalni, így:

    http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/panirozott-grizkocka.html

    VálaszTörlés
  2. Szia, Martinelli! Most voltam "nálad", megnéztem a te változatod. Legközelebb lekvárral esszük:-)

    VálaszTörlés
  3. Gerdi, örülök, hogy jártál nálam. Próbáljátok ki valami savanykás lekvárral mert nagyon finom!

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...