Barbi torta, Barbarának

Jó ideje szemezek ezekkel a tortákkal, s azt is kiagyaltam, hogyan készíthetném el. Igen ám, de Leányzóm nem kért már belőle 11 évesen. No sebaj, Keresztlányunk épp barbis korszaka kellős közepét éli: 6 éves lett december legvégén. Így hát számára készült el a régóta dédelgetett terv.
A legnehezebb az egészben a baba kiválasztása volt:-) Álltunk Hédimmel a  megfelelő polc előtt, jártunk fel-alá, s válogattunk. Ez ezért nem jó, az azért, egyik túl gyatra, a másik túl cifra. A csudába, ha egyféle lenne, nem lenne ilyesféle gondunk:-) Végül csak dűlőre jutottunk, vittük haza a hosszúlábú szőkét. Mert igazából akkor derült ki, mennyire valószerűtlenül hosszú lábai vannak ennek a babának, mikor a kész torta közepébe biggyesztettem. Alig térde fölé ért a torta:-) De megoldottuk ezt a bökkenőt is.
Nem erősségem a tortasütés, de a szülinaposnak örömet szereztünk vele, s ez a lényeg!
Úgy készült, hogy sütöttem egy 8 tojásos sima piskótát. Mikor kihűlt, csíkkora vágtam, s kiraktam velük egy kerek tál alját. Jött egy sor krém, megint piskóta, megint krém, míg megtelt a tál. A maradék piskótacsíkokat a tetejére tettem, persze alá krém került, hogy odaragadjon. Fóliával letakarva hűtőbe tettem pár órára.
Ezután kiborítottam, körbekentem a maradék krémmel, a közepébe nyomtam a ruháitól megfosztott s fóliába tekert babát, majd tejszínnel díszítettem, öltöztettem a barbit. A tortából kilógó részt a derekáig is tejszínhabbal töltöttem ki:-)
Csokikrémmel készült, mert ez Barbara kedvence. Finom krém lett, ezért lejegyzem, hogyan készült:
Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
Így készült:
A tojást alaposan elkevertem 2 evőkanál rétesliszttel, majd fokozatosan hozzáadtam a többi lisztet, a tejet, 1 evőkanál kakaót, vigyázva, hogy sima legyen. Felfőztem, közben állandóan kavargattam. Beletördeltem a csokit, s időnként megkeverve hagytam kihűlni.
Közben Hédi elkeverte a margarint a cukorral, s belekanalazta a kihűlt pépet, végül belekevertük a másik evőkanál kakaót. Itt már én is besegítettem, de akkor is azért lett olyan finom a krém, mert Hédi kavarta:-)


Bár Hédi már cikinek tartja a barbi tortát, de azért élvezettel játszott Barbara babáival:-) S mi tagadás: időnként itthon is előkerülnek a fiókból a barbik, ha van kivel játszania velük. 

18 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, ügyes vagy! :) Nálunk is úgy szokott lenni, hogy ha Ádám segít valamiben, akkor az azért olyan finom, mert ő segített benne! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, köszönöm!
      De ez így is van. Így legalább legközelebb is szívesen teszik finommá az ételt:-)

      Törlés
  2. Szépre sikerült!
    Az csak természetes, hogy ha a gyerekek segítenek az nagyon is érződik a mű ízén, ettől lesz sokkal finomabb:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Hajni!
      Ugye? Én is osztom a véleményed:-)

      Törlés
  3. Szép lett és a lényeg, hogy örömet szereztetek:) Az én lányomnak is ciki már a Barbi baba, olyan gyorsan változnak ők is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Trollanyu, köszönöm! Az öröm látványa meg megér minden fáradtságot.
      Hédinek csak látszatként ciki a baba, meg a kortársak előtt, kisebb gyerekekkel szívesen játszik:-)

      Törlés
  4. Milyen jó is amikor sikerül valóra váltani egy régi tervet! - Teljen így az egész új éved! :) A torta nagyon jó lett, a rajongói pedig cukik azokban a parókákban :*))) És egyet értek, a legnehezebb dolog kiválasztani 1 babát a 100 közül....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, aranyos vagy, köszönöm!
      Az elismerést főleg, Tőled különösen jól esik:-) Bár és sosem vagyok elégedett a műveimmel...

      Törlés
  5. Gerdi nagyon ügyes vagy. Nekem nem lenne türelmem hozzáfogni ilyen tortához... le a kalappal előtted, nagyon szépet készítettél. Isten étesse a leányzót!

    ...és nagyon boldog új évet kívánok Neked és családodnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, köszönöm! Hááát... én nem tartom olyan nagy dolognak, pont Neked ne menne?
      Köszönjük szépen, boldog új évet Nektek is!

      Törlés
  6. Nagyon szép a tortád. Az hogy a kislányod még szeret játszani babázni nem is olyan furcsa. Az én kisebbik lányom aki most volt 29-én 36 éves még az ünnepek alatt mikor itthon voltak elővette a Barbiját és átöltöztette.:-)) Nagyon boldog új évet kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm!
      Én nem is furcsállom, hogy játszik a Leányzó, hisz még csak idén lesz 12. Sőt, örülök, hogy még gyerek. Szerintem Ő is gondoskodni fog a babáiról, meg varrni, tervezni nekik később is:-)

      Törlés
  7. Nagyon ügyes vagy Gerdi, remek tortát készítettél!
    Kívánom, hogy a 2014-es évben minden ilyen jól sikerüljön!
    aranyosak a lányok a fotókon! :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szépre sikeredett :) Ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép torta! Tök jól megvalósítottad! :)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...