"Pizzás" padlizsánkarikák

Gyerekkorunkban sokszor ettünk padlizsánt. Kizárólag krémnek elkészítve, no meg zakuszkába került még. Szerettük, sőt mai napig nagy kedvenc mindkettő, a gyerekeim meg nem eszik meg. Aztán elkezdtem próbálkozni másféleképpen elkészíteni, hátha-hátha. Lecsóba csempészve nem volt sikeres próbálkozás, viszont muszakába vagy paradicsommal rakva ízlett nekik. Most egy újabb változatot próbáltam ki, pizzaszósszal megkenve és jó sok  reszelt sajttal megszórva. Így is szerették! :-)

Hozzávalók:

  • 2 ducibb padlizsán
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • só, bors
  • paprikakrém (csípős)
  • oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • reszelt trappista (25-30 dkg)
  • kevés olívaolaj
Így készült:
A padlizsánt megpucoltam, teflonserpenyőben (olaj nélkül) mindkét oldalát sütöttem addig, míg megpuhult.
A sűrített paradicsomot elkevertem a fűszerekkel. Kicsit jobban megsóztam a szokottnál, mert a padlizsánra nem került só.
Egy tepsit vékonyan kikentem olívaolajjal, belepakoltam egymás mellé a padlizsánkarikákat. A fűszeres paradicsomszósszal megkentem, jó sok reszelt sajtot pakoltam rá.
Sütőbe, grill alá tettem, s addig hagytam benne, míg a sajt szépen rápirult. 
Nem fért bele az összes egy tepsibe, így két részletben készült. Míg sült a második, az elsőt el is pusztítottuk! :-)
Férjuram, egy fotón meglátva magát, úgy gondolta, nem ártana néhány kilótól megszabadulnia. Mi tagadás, mióta megnősült, jó 20 kilóval gyarapodott, amiről persze, hogy én tehetek. Nyaranta le szokta adni, amit télen felszed, de most valahogy megmakacsolták magukat azok a pluszkilók. Mivel egész nap mozog -ront, bont, visszaépít-, sportolásról hallani sem akar, amit meg is értek. Így nem marad más, a kalóriákat kell megvonni. Ezért próbálok legalább vacsorára olyasmit készíteni, ami nem dúskál szénhidrátba. Sőt, nem is sütök annyit az utóbbi időben! :-)

2 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet ez! Nagyon guszták a szeletek a sok sajttal :-) Nálunk mindenki szereti, hála Istennek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin! Tavaly paradicsomkarikákkal rakva készült, szintén sajttal megszórva, úgy is finom volt. Jó eledel a padlizsán, néha érdemes bevetni így-úgy! :-)

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...