Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- reszelt citromhéj
- 1 evőkanál kakaó
- kevés rum
- lekvár a töltéshez
A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot.
A tésztákat egyenként tepsi méretűre nyújtjuk (28×34 cm-es tepsiben sütöttem). A tepsi aljára tesszük az egyik világos lapot, megkenjük vastagon lekvárral. Következik a barna lap, újra lekvár, végül befedjük a másik világos lappal.
Előmelegített sütőben kisütjük.
A tetejét sütés előtt beszórtam kristálycukorral, de az eredeti recept szerint 4 tojássárga és 15 dkg porcukor keveréke kerül rá. Most éppen nem volt mit kezdjek a fehérjékkel, így maradt az egyszerűbb megoldás. Állítólag a fehérje lefagyasztható, de még nem próbáltam...
Finom! Nálunk is készült már, de ha nem ismerném, a képeid alapján akkor is tudnám, hogy fincsi!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Nálunk is készült egy finom linzeres süti, majd felteszem a héten, abba kell a fehérje is a töltelékbe. A fehérjét meg nyugodtan fagyaszd le, teljesen ugyanolyan, mintha friss lenne. Én mindig üres margarinos dobozba teszem, csak írd rá, hány fehérje van benne:)
VálaszTörlésNagyon ugyi vagy!!!! En is hasonlo modon hasznalom fel a megmaradt lekvarokat :-)))).
VálaszTörlésHankka, köszönöm!
VálaszTörlésTrollanyu, köszi a tojásfehérjés tanácsot, alkalmazni fogom!
Réka, köszi!
Nagyon jól néz ki a sütid!A lekváros sütemények nálunk is nagyon mennek.
VálaszTörlésKöszi, Zsuzsa! Nálunk kicsit fordítva van, így fogynak el a megkezdett lekvárok.
VálaszTörlésFinom lett, én is a kristálycukros változatnál maradtam! :)
VálaszTörlésKatus, örülök, hogy ízlett! Most már bevállalnám a tojássárgás mázat is, mert tudom, hogy gond nélkül fagyasztható a fehérje. Kiolvadás után még fel is verhető.
Törlés