Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,25 dl olaj
- 1,5 dl 100%-os narancslé (én facsartam)
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1 üveg lekvár
- 5 dl tejföl
- 5 dl tejszín
- 3 csomag habfixáló (vagy 1,5 dkg zselatin)
- 3 evőkanál cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- porcukor
A tojást, cukrot, vaníliás cukrot géppel habosra verjük. Miközben tovább keverjük, hozzáadjuk az olajat, a narancslevet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben kisütjük.
Mikor kihűlt, egyenletesen rákenünk egy üveg lekvárt. (Hankka szilvalekvárt használt, én áfonyát.)
A zselatint kb. 0,5 dl vízben feloldjuk, miközben melegítjük, de nem főzzük fel.
A tejfölben elkeverjük a vaníliás cukrokat. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a zselatint vagy habfixálót, miközben tovább verjük. Belekeverjük a tejfölt, s a lekvár tetejére simítjuk.
Kevés fahéjas porcukorral beszórjuk a tetejét.
Nagyon-nagyon finom süti, pont az én ízlésemnek való: nem túl édes, könnyű, habos. Három szeletig meg sem álltam, ami ritkán fordul elő. Nemegyszer a kóstolással kimerül a sütievészetem.
Szóval, Hankka, köszönöm a receptet, igazán fincsi!
Nagyon jól is néz ki:) és nálunk is menük ezek a habos sütik. Finom lehet, egyszer sort kerítek erre is.
VálaszTörlésNekem nem tűnik száraznak, az az emeletes krém pedig biztosan csodássá teszi! De beleharapnék! :))
VálaszTörlésNagyon guszta lett, semmi baki nem látszik rajta. :)
VálaszTörlésNagyon guszta ! Biztosan nagyon finom azzal a jó vastag krémmel !
VálaszTörlésFinom lehet, szívesen ennék most belőle! :))
VálaszTörlésA képen nem látszik a baki! A habtól biztos már nem volt annyira száraz.
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésMeli, de örülök, hogy megsütötted! Ugye, milyen finom?! Nagyon szép lett, szerintem semmi baj nincs vele. :)
VálaszTörlésTrollanyu, köszönöm! Ennyi habbal ne lenne finom? Érdemes megsütni!
VálaszTörlésBarbi, az biztos, hogy élvezet az emeletes habot harapdálni, de a lap kicsit morzsálódós lett, no de semmit sem vont le az élvezeti értékéből:-)
Petra, köszi! Ezek szerint én is kreatívan kezelem a problémákat:-)
Éva, köszönöm! Ahaaa, nagyon finom az a sok krém rajta, s egyáltalán nem tömény. Eteti magát!
Flóra, szívesen megkínállak:-)
Márti, köszi! Evés közben sem érzett, no meg a rohamosan ürülő tepsi is ezt mutatja:-)
Adela, köszi, valóban fincsi!
Hankka, igen, nagyon finom, megint köszönöm a receptet! No meg a dicséretet is:-) Szokatlan volt a megszólítás, nem mintha gond lenne, így személyesebb is:-) Örülök, hogy örülsz!
Bocs a megszólításért, csak tényleg annyira megörültem, hogy kicsit közvetlenebbre és személyesebbre sikerült! :)
VálaszTörlésHankka, nem kell bocsánatot kérned, jól esett, kicsit olyan, mintha ismerősként "beszélgetnénk":-)
VálaszTörlésEz nagyon guszta!
VálaszTörlés