Bableves mellé készült másodiknak:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- nagy csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál rumaroma
A hozzávalókat tálba tesszük, kemény tésztát gyúrunk belőle. Liszezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk, melyek közepét is bevágjuk, s egyik sarkot áthúzzuk rajta.
Bő olajban kis lángon kisütjük. Gyorsan sül, vigyázni kell rá.
Sülés közben olyan szépen megnőttek, akár az élesztős. Sok lett belőle, ebbe a tálba bele se fért. Ami nem fért rá, megkapták Anyósomék:-)
Csipkelekvárral ettük, meg beszórtam porcukorral, de ízlés szerint bármivel fogyasztható. Sőt, magában is nagyon finom.
Nagyon guszták lettek! Finom is tud lenni jó lekvárral, azt hiszem nekem is sütőporos receptem van.
VálaszTörlésDe jó lehetett, milyen rég ettem, amúgy még sosem csináltam. A hecsedli lekvár is gyönyörű rajta!
VálaszTörlésÉn inkább a gyors változatú sütőporosat (vagy szódát használok)sütöm, csak tejszín helyett a receptemben margarin szerepel és aludtej. Érdekes módon ezt is inkább az ősztől tavaszig tartó időszakban kreálja az ember. Finom fotók!!!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy feltetted, mert pont csörögét akarok sütni. De a receptem egy csomó tojássárgát ír, ez jobban tetszik, tesztelni fogjuk hamarosan:)
VálaszTörlésHű, de guszták lettek! Legközelebb ha ilyen sokat sütsz, én is sorba állnék!
VálaszTörlésÉva, köszönöm!
VálaszTörlésKatuci, én is tavasszal sütöttem először, addig volt ki süsse. Eyszerű az elkészítése...de Neked mondom?
Vicuska, ezeket tényleg a hidegebb idő beálltával készítjük. Nyáron ki áll a forró olaj mellett? Hát én nem! Recept meg számtalan létezik...
Trollanyu, remélem, nálatok is sikere lesz! Én is válogattam a receptek közt, mire találtam egy megfelelőt, valóban sok tojássárgás is volt.
Hankka, köszi! Legközelebb szólok, sorba sem kell állnod:-)
Nagyon guszták! De ennék már én is egy kis fánkot, mondjuk egy ilyen csörögét... :)))
VálaszTörlés