Csokipuding tiramisu módra

Pudinghoz képest kicsit nagyképű ez az elnevezés:-)  Gyorsan akartam desszertet varázsolni, mert egy szem vendégünk volt. Olyat, amit nem kell sütni. S meglehetősen késő délután lévén, már bolt sem volt nyitva. De ha időben észbe kapok, a mi kis boltunkban  akkor sem lelhető mascarpone. Mi az hogy nem, még habtejszínt, meg előfordult, hogy natúr joghurtot sem kaptam. Így az otthon található ebből-abból kellett alkotnom.
Hozzávalók:
  • 2 csomag kakaós pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4-6 evőkanál cukor
  • 10 dkg keserűcsoki
  • 15-20 dkg babapiskóta
  • 1 dl kávé
  • rumaroma
Elkészítés:
7 dl tejet az ízlés szerinti mennyiségű cukorral főni teszünk. Közben a pudingporokat simára keverjük a maradék tejjel, hozzáantjük a többihez, s sűsűre főzzük. Mikor levettük, hozzákeverjük a darabokra tördelt csokit. s kevergetve felolvasztjuk.
A kávét elkeverjük kevés rumaromával. A babapikótákat megmártjuk (nem áztatjuk) benne, s egy kisebb szögletes edény (enyém 24×16 cm) alját kirakjuk vele. Fele forró pudingot ráöntjük. Újabb sor kávéba mártott babapiskóta következik, rá a maradék puding. Hideg helyen hagyjuk kihűlni.
A kamrámban meglehetősen hideg van már, így hamar, egy jó óra alatt kihűlt s szeletelhető volt. Persze egyáltalán nem emlékeztetett a tiramisura. Legfeljebb a kévés-rumos babapiskóta. De megfordult már a fejemben csokis tiramisu készítése :-)

11 megjegyzés:

  1. Hasonlót én is szoktam készíteni, bár nem ilyen elegánsan, hanem somlói módra, de ez nagyon jól néz ki! Szeretem.... :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet, biztos finom is volt! :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jó ötlet, ha gyorsan kell valami édesség:) Guszta is, finom is:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kreatív voltál és jó kis édességet készítettél. Guszta és finom !

    VálaszTörlés
  5. Nagyszeru desszertet varazsoltal!!!! Nagyon tetszenek az ilyen gyorsan kitalalt receptek, otletes nagyon !!!!

    VálaszTörlés
  6. Szabina, Flóra, Trollanyu, Éva, Réka, köszönöm Nektek, kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés
  7. Nevezzük csokis tiramisunak vagy kávés-csokis babapiskótának, mindegy is, a lényeg, hogy nagyon finom lehet, jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  8. Hankka, köszönöm! Aha, finom volt, egy szelet -a fotómodell- maradt másnapra, azt a gyerekek testvériesen elosztották.

    VálaszTörlés
  9. Jó ez a kávés-csokis kreáció, talán még egy kis meggy (ha már gyors desszert, akkor kimagozott kompótból)is jól beleillene a koncepcióba.

    VálaszTörlés
  10. Gyümölcsdarabokat is lehet tenni a piskóta közé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. János, Köszönöm:-) Bizony, azt is lehet, meg tejszínt a tetejére.

      Törlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...