2011. május 31., kedd

Meggyes-almás mákos süti

Szombat délután vendégeink voltak, a sógorom s a barátnője. A sógorom meg almássüti-rajongó, ezért gondoltam erre a sütire, mint vendégváróra. A Fiam meg a meggy miatt örült neki.

Hozzávalók:
  • 15 dkg cukor
  • 17 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor 
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2-3 nagy alma
  • 5-5 dkg darált dió és cukor
Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, cikkekre, majd vékony szeletekre vágjuk. A meggyet leszűrjük. A darált diót és cukrot összevegyítjük.
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, majd a tejet a liszttel, sütőporral és mákkal váltakozva adjuk hozzá. Kikent tepsibe simítjuk.
Elosztjuk a tetején az almát és meggyet, beszórjuk a cukros dióval . Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A család nem rajong a mákos sütikért, de ez ízlett mindenkinek a meggynek köszönhetően. Nem is sütök gyakran mákkal,  a mákos kalács egyenesen száműzve van...de nem miattam.
Most pedig mehetek vasalni, esett egy 5 perces zápor, s kissé lehűtötte a levegőt, most már nincs semmi mentségem...

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, biztos finom is!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Angéla! Tényleg finom, egyszerű és nagyszerű süti.

    VálaszTörlés