Hozzávalók:
- 32 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- csipet só
- 5 dkg cukor
- 5 tojás sárgája
- 3/4 csomag sütőpor
- pici tej
- 1 nagy üveg gyümölcsdarabos lekvár
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
A laphoz elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Ha túl kemény (az enyém az lett), 2-3 kanál tejet adunk hozzá. Kinyújtjuk, tepsibe helyezzük.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a diót.
A tepsibe helyezett lapot megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a diós habot. Előmelegített sütőben kisütjük.
Én őszibarack lekvárt használtam. De bármilyen más jó. Az ősszel a helyi zöldségest megkértük, hogy hozzon nekünk berakni való őszibarackot. Hozott is, gyönyörűek voltak s finomak (az őszibarackkal engem meg lehet vesztegetni), csak éppen túlérettek befőttnek. Megenni sok volt, ezért felaprítottam, lecukroztam, másnap a levét letöltöttem, ebből lett szörp, a többit felfőztem, nem sokáig, s üvegbe pakoltam. Ezt használtam a sütihez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése