Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 tojás
- 2 evőkanál forró víz
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 15 dkg gríz
- 5 dl tej
- 18 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- kb. 1/3 ampulla mandulaaroma
- 15 dkg ét tortabevonó csoki
- 3 evőkanál olaj
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat kikavarjuk 4 evőkanál cukorral, sütőporral, vízzel, majd a kakaót is hozzáadjuk. A fehérjéket a csipet sóval és 2 kanál cukorral kemény habbá verjük, a sárgákhoz adjuk, s a lisztet kanalanként hozzáadva, óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejet, cukrot főni tesszük, s a gríz hozzáadásával kavargatva keményre főzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és a mandulaaromát. A piskóta tetejére simítjuk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, az olajjal elkeverjük, a krém tetejére kenjük.
A csoki dermedése előtt kéne félholdformákat kivágni, amit én nem tettem meg, ezért igencsak összetöredezett a máz. Különben is ragadt a pogácsaszagattóhoz a krém, minden vágás után törölgetni kellett -volna. Inkább feladtam. Szeletekre vágva is finom, csak éppen nem annyira mutatós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése