Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 40-45 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- 2,5 kiskanál só
- 2 dl olvasztott zsír
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
- a töltelékhez: 25 dkg reszelt sajt és 1 nagy evőkanál tejföl
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A liszteket összevegyítjük a sóval, elmorzsoljuk a mikróban megolvasztott zsírral. Közepébe mélyedést készítünk, beleborítjuk a tejfölt és beleütjük a tojást. Ha az élesztő habos, hozzáadjuk a liszthez, s rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, még kevés lisztet adunk hozzá (nekem kissé lágy lett a tészta).
Fél órai kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk. Nem túl vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk.
A töltelékhez a reszelt sajtot és tejfölt összekeverjük. Megtöltjük a kifliket, feltekerjük, kiflivé hajlítjuk, tepsibe helyezzük. Sajtot szórunk a tetejére, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Finom kis kiflik lettek. Bár sok lett belőle, miután a fiúknak sörkorcsolyának szolgált, a gyerekek megkóstolták (csak annyira, hogy a vacsorának nem maradt hely a pocijukban), mindenkinek csomagoltam -iskolába, dolgozni-, másnapra nem is maradt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése