2011. május 22., vasárnap

Sajtos kifli

A héten készült, a kenyérsütéssel karöltve:
Hozzávalók:
  • 40 dkg rétesliszt
  • 40-45 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 2,5 kiskanál só
  • 2 dl olvasztott zsír
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt a tetejére
  • a töltelékhez: 25 dkg  reszelt sajt és 1 nagy evőkanál tejföl
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A liszteket összevegyítjük a sóval, elmorzsoljuk a mikróban megolvasztott zsírral. Közepébe mélyedést készítünk, beleborítjuk a tejfölt és beleütjük a tojást. Ha az élesztő habos, hozzáadjuk a liszthez, s rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, még kevés lisztet adunk hozzá (nekem kissé lágy lett a tészta).
Fél órai kelesztés után lisztezett deszkára borítjuk. Nem túl vékonyra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk.
A töltelékhez a reszelt sajtot és tejfölt összekeverjük. Megtöltjük a kifliket, feltekerjük, kiflivé hajlítjuk, tepsibe helyezzük. Sajtot szórunk a tetejére, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Finom kis kiflik lettek. Bár sok lett belőle, miután a fiúknak sörkorcsolyának szolgált, a gyerekek megkóstolták  (csak annyira, hogy a vacsorának nem maradt hely a pocijukban), mindenkinek csomagoltam -iskolába, dolgozni-,  másnapra nem is maradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése