Ennek a sütinek a receptjét tartalmazó újságot legalább két hónapja tartom a kupac tetején, kinyitva, hogy hamarosan sor kerüljön rá. Tegnapelőtt szántam rá magam. Finom kis rágcsálnivaló lett belőle, de közel sem olyan szabályos kis labdácskák, mint az újságban, sülés közben ugyanis kissé deformálódtak. A lekvárnak szánt lyukból meg alig maradt valami, de azért mégiscsak rápakoltam egy keveset.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 mokkáskanál gyömbérpor
- 1 tojás
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- a tetejére lekvár
- a beszóráshoz 2 evőkanálnyi porcukor
A liszthez adjuk a sütőport, gyömbért s elmorzsoljuk a margarinnal. A tojással, porcukorral összedolgozzuk, sima tésztává gyúrjuk. Kb. egy órát pihentetjük.
Diónál kisebb gömböket formálunk belőle, tepsibe rakjuk, s mindegyik labdácskába fakanál nyelével mélyedést készítünk. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
Ka kihűlt, porcukorral beszitáljuk s mindegyik mélyedésbe kevés lekvárt teszünk.
Áfonyalekvárt használtam, boltit. Csalódás volt, mert az üveg teteje tele volt gyümölcsdarabokkal. Lejjebb csak kocsonya. No de ajándék lónak... ugyanis kaptuk, soha nem vásárolok lekvárt, magam főzöm, az legalább gyümölcsből van.
Egesz jo kis recpt :-)))).
VálaszTörlésKöszi, Réka! Nálad is láttam már egynéhány fogamra valót:-)
VálaszTörlés