Akkor megragadom az alkalmat, hogy minden anyának boldog anyák napját kívánjak! Legalább olyat, mint nekem volt: kicsi fiam reggelit hozott nekem az ágyba! Olyan aranyos volt. Pirítóst készített, a kenyeret is ő vágta, még az ujját is sikerült elvágnia egy kicsit. Ő meg közben éhes volt, úgyhogy gyorsan felkeltem, s viszonoztam a kedvességét:-)))
S mint lenni szokott, a számításaimba hiba csúszott: szombat délutánra két rokon csemete szakadt a nyakunkba, így sebtében készült a torta, miközben Anyósom próbálta féken tartani a mindenre kíváncsi fiúcskákat.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 2 tojás
- 2 evőkanál víz
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 25 dkg eper
- 25 dkg tehéntúró
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag piros tortazselé
A piskótákhoz valókból vizes piskótát készítünk, kikent tortaformában sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Az epret megmossuk, leszárogatjuk. Szeletekre vágjuk, a szebbeket féretesszük a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
A töltelékhez a túrót a cukorral villával összetörjük. Hozzákeverjük az eperdarabokat, valamint a habfixálóval keményre vert tejszínt. A töltelék 2/3-át az alsó lapra kenjük, befedjük a másik lappal, elkenjük rajta a maradék túrós krémet. Tetszés szerint díszítjük az eperszeletekkel. A tortazselét az utasításoknak megfelelően elkészítjük, s rövid hűtés után elosztjuk a torta tetején.
Nem is kerestem receptet hozzá, amit találtam a hűtőben, felhasználtam. Hasonlóan készül Férjem kedvence, az ananászos túrótorta, amit holnapi névnapjára szándékszom elkészíteni. Már annyit sütöttem, hogy recept sem kell hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése