2011. augusztus 11., csütörtök

Krémes őszibarackos szelet

Már hetek óta valami krémes sütire fáj a fogam. Hétfőn azért is sütöttem ... gyümölcsös is, krémes is, garantált siker. Már sütöttem ilyet, csak akkor befőttből, most friss gyümölcsből. Nem kell mondanom, melyikből finomabb...
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 1,5 dl olaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 nagy őszibarack
A krémhez:
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
A tetejére: tortadara vagy reszelt csoki

Elkészítés:
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, mindegyikkel simára keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, majd a tejjel váltakozva a lisztet és a sütőport. Jól elkeverjük.
Kikent tepsibe simítjuk a masszát.
A barackokat elfelezzük, s vékonyabb szeletekre vágjuk. Egyenletesen elosztjuk a tészta tetején, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez való tej egy részében simára keverjük a pudingport, a többit főni tesszük a cukorral. Ha már fő, beleborítjuk a pudingos tejet, s kavargatva sűrűre főzzük. Időnként átkavarva hagyjuk kihűlni. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, s elektromos habverővel habosra kavarjuk.
A krémet a kihűlt süti tetejére kenjük, s beszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
Biztosan másféle gyümölccsel is finom, pl. meggyel , almával...

2 megjegyzés:

  1. Jaj istenem, így ebéd előtt ez felér egy kínzással. Azt a kis tányérkát nem lehetne valahogy átküldeni? ;DDD

    VálaszTörlés
  2. Ha lenne még belőle, talán megbeszélhetnénk a dolgot:-)

    VálaszTörlés