Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg cukor
- 5 tojás
- 1,2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 4 nagy őszibarack
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 25 dkg margarin
Elkészítés:
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, mindegyikkel simára keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, majd a tejjel váltakozva a lisztet és a sütőport. Jól elkeverjük.
Kikent tepsibe simítjuk a masszát.
A barackokat elfelezzük, s vékonyabb szeletekre vágjuk. Egyenletesen elosztjuk a tészta tetején, s előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez való tej egy részében simára keverjük a pudingport, a többit főni tesszük a cukorral. Ha már fő, beleborítjuk a pudingos tejet, s kavargatva sűrűre főzzük. Időnként átkavarva hagyjuk kihűlni. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, s elektromos habverővel habosra kavarjuk.
A krémet a kihűlt süti tetejére kenjük, s beszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
Biztosan másféle gyümölccsel is finom, pl. meggyel , almával...
Jaj istenem, így ebéd előtt ez felér egy kínzással. Azt a kis tányérkát nem lehetne valahogy átküldeni? ;DDD
VálaszTörlésHa lenne még belőle, talán megbeszélhetnénk a dolgot:-)
VálaszTörlés