Tepsiben sütöttem, megint. Így egészségesebb, mint olajban sütve, de az is igaz, nem lesz olyan finoman ropogós.
Ez volt a mai vacsoránk (de nem ettük meg mind):
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 2 kiskanál só
- bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- a tetejére 15 dkg reszelt trappista sajt és néhány szál petrezselyem
A krumlit megpucoljuk, lereszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán, belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a többi belevalót, alaposan összekeverjük. Vékonyan kiolajozott tepsibe simítjuk, forró sütőbe toljuk. Mikor kezd pirulni, a tetejére szórjuk a felaprított petrezselyemmel összekevert reszelt sajtot, a forró sütőben ráolvasztjuk. Melegen fogyasztjuk.
Elég hosszú ideig kellett sütni, 200 fokon sütöttem előbb, majd mérsékeltem 180-ra, s valamivel több, mint egy órát időzött összesen a sütőbe. De ez biztosan sütőfüggő is.
Fokhagymás paradicsomsalátát ettünk hozzá. Ez anyósom találmánya, de igazán finom:
Egyszerű, semmi boszorkányosság: a felaprított paradicsomot enyhén sózzuk, kevés olívaolajat öntünk rá, beszórjuk egész apróra vágott fokhagymadarabkákkal.
Jaj de jó, akkor még beugorhatok egy kóstolóra. ;D
VálaszTörlésSzívesen látunk:-)
VálaszTörlés