Ez volt az első:
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 10 dgk étcsokoládé
- 1 csomag franciadrazsé
A puha margarint, a cukrot és a tojásokat elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaót. Jól elkeverjük. Habzsákba szedjük, s sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk. Kisütjük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belemárjuk a sütik tetejét. Mindegyikre két drazsét helyezünk. Fogpiszkálóval kis csokipöttyöket teszünk a szemekre.
A gyerekeket is befogtam a szemek felhelyezésébe. Gergőm jól szórakozott, miközben kancsal békákat gyártott . De ezek a békák akkor is jóval szimpatikusabbak, mint az udvaron ugráló kis varangyok, amelyek nagy igyekezetükben mindig arra menekülnek, amerre én is tartok. Már megszoktam, hogy óvatosan lépdelek, mert igencsak szeretem tartani a távolságot...
Cukik!:)))
VálaszTörlés