Gyümölcstorta

Sok-sok éve, mikor még a Fiam a pocimban volt, komáromi rokonoknál voltunk látogatóban, ott ettem először gyümölcstortát. Mifelénk nem sütötték. Lemásoltam magamnak, s otthon is megsütöttem- akkor még Zilahon laktunk. A tésztája sima piskóta volt. Aztán néhány éve kaptam egy gyümölcstortalap-receptet, ami nagyon egyszerű, azóta csak így készül.
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • fél csomag sütőpor
  • 6 evőkanál liszt
  • kevés citromhéj (elhagyható)
 Elkészítés:
A tojásokat, cukrot, olajat, sütőport, citromhéjat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a lisztet. Kikent formába simítjuk, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hamar sül, s nem kell nagyon kiszárítani.

Ha van két gyümölcstortaformánk, célszerű kettőt sütni egymás után. A mélyhűtőben aztán szépen kivárja a sorát.

S ami rákerül:  vanília-vagy eperízű pudingpor, vagy más, ízlésünknek megfelelő, a szokásos módon megfőzve. A még meleg pudingot kirakjuk gyümölccsel, ami lehet az elsőként érő epertől kezdve az őszibarackig bármi, akár vegyesen is, vagy télen déligyümölcsök, akár befőtt is:

 A gyümölcsre pedig egy csomag tortazselé kerül, az utasításnak megfelelő módon elkészítve. Ezt akkor öntsük-kanalazzuk a gyümölcsre, ha már kezt dermedni, különben a lefolyó lét beissza a tészta.
Igazán egyszerű elkészíteni, kezdők is bátran nekivághatnak, s finom is. Mindig nagy sikere van. Ha sokan vagyunk rá, nagy tepsiben sütöm, dupla adag tésztát kavarok, két pudinggal, sok gyümölccsel, s szeletekre vágom.

2 megjegyzés:

  1. A ket tojas a 28 cm es gyumolcstorta formahoz es a megadott lisztmennyiseghez nagyon keves. En ennyi liszthez 4 tojassal kb 15 dkg cukorral es a megadott 4 ek olajjal 1 sutoporral sutottem meg es igy lett jo. Nem jo
    a recept.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen, én évek óta így készítem a gyümölcstorta lapját, és érdekes módon nálam működik. De hát mindenki másképp csinálja...

      Törlés

Málnás szelet

 Minél hosszabb ideig nem írok, annál nehezebb visszatérni. Már  a címadásnál is bajban voltam! :D Végül úgy döntöttem, nem cifrázom túl.  N...