Mangós muffin

Leányzóm megirigyelte a Gergő kapta dicséreteket, s ő is részesülni akart benne. Napokon keresztül követelte, hogy süthessen már Ő is valamit. Végül kötélnek álltam. Persze már volt kiválasztott receptje, banános-csokis muffin. Ahhoz képest egész más lett belőle:-)
A csoki még maradhatott volna, de banánt nem kaptam a boltban. Vicces, nem? Na jó, hétfő volt, hétfőn még a fű sem nő, nem hogy banán:-) Így kiegyeztünk aszalt mangóban (az volt itthon), de a csokit kihagytuk, tettünk helyette bele mandarin levét és héját. A többi az eredeti:-)


Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 apró mandarin leve és héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg aszalt mangó (aminek a negyedét legalább elkóstolgatták a gyerkőcök)
  • 5 dkg szálasra vágott mandula a tetejére
Elkészítés:
A puha margarint kikeverjük a cukorral, egyenként belekeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a mandarinok lereszelt héját (előtte alaposan mossuk meg), a levét is belefacsarjuk. A tejjel váltakozva belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül az aszalt gyümölcsöt.
A muffinsütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírral, belekanalazzuk a masszát. 24 darab lett, azaz 2 tepsi telt meg. A tetejére szórjuk a mandulát, előmelegített sütőben kisütjük (tűpróbáig sütjük, 180 fokon).

Mondanom sem kell, milyen finom lett:-) Hédikém a barátnőjével nagy buzgalommal kavargatta, majd sülés után kóstolgatta. 

Még egy mulasztás-pótlás: jó ideje nem fordítottam gondot újabb olvasóim köszöntésére, ezt most megtenném. M@rti, Judit60, Maryenne, Mónika, Családi tűzhely, Veressné Ady Anna, Mézeskalács, Zsu és Latinka: köszönöm nektek, hogy benéztetek hozzám! S milyen kicsi a világ: Annát ismerem. Nem tudok ugyan felidézni személyes kapcsolatot, de tudom, ki Ő, emlékszem rá, gyerekeire, még Zilahról. Őt külön köszöntöm!

8 megjegyzés:

  1. Szuper muffin:) Az egész család otthonosan mozog a konyhában, ez is szuper:) Még a férjed hiányzik, tőle is kérünk egy receptet:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek lettek, szerintem határozottan jót tett neki a hozzávalók cseréje, különlegesen finom lehet a mandarinnal és az aszalt mangóval! Lánykádat minden dicséret megilleti, felnőttek is megirigyelhetik ezeket a gyönyörű muffinokat!

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, köszönjük! Férjemtől nem fog recept jönni, Ő nem igényli az effajta elismerést, fürdik másfajta dicséretekben:-) Anyósom úgy nevelte, nagyon helyesen, hogy ne tévedjen el a konyhában, de mióta megnősült, nem fogott fakanalat a kezében. Mellettem?:-)))

    Hankka, köszi, köszi! Lánykám elégedetten olvasta a dicséreteket:-)

    VálaszTörlés
  4. De jo, nyugtasd meg gyerekeidet, nagyon ugyesek mindketten!!!! Nagyon tetszik, hogy mindig feltalalod magad!!!! Gratula!!!!

    VálaszTörlés
  5. Lassan leváltanak a konyhában! :)
    Én is muffinon gondolkoztam a minap, mert erre legalább lenne időm! :) Guszta kis sütiket alkotott a lánykád! Dícséretben részesítjük, csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  6. Üzenem a lányodnak, hogy Ő is nagyon ügyes! csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta lett!! Gratulálok én is Lánykádnak! :) és természetesen a cserebere alapanyagok miatt is. Ezt(is) szeretem itt nálad, kicserélem, berakom, kihagyom, mégis remek dolgok sülnek ki belőle! :)))

    VálaszTörlés
  8. Réka, igazán köszönjük, én is, meg a gyerekek is!

    Barbi, ritkán ugyan, de nem bánnám, ha valaki átvenné a konyhai teendőket, főleg a mosogatást:-) De az úgyis rám marad. Lányom helyett köszönöm a dicséretet, erre vágyott:-)

    Márti, átadom neki! És köszi!

    Csilla, köszönjük! A szükség gyakran rávisz az anyagok csereberéjére. De még élvezem is a helyzetet, mert így kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle:-)

    VálaszTörlés

Gesztenyekrémes szelet

 Boldog új évet kívánok Mindenkinek! Meg békéset, sikerekben és egészségben dúskálót. Tegnap szántam rá magam, hogy nézzek rá a blogra, s ha...