Hozzávalók:
A laphoz:
- 7 tojásfehérje
- csipet só
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7 evőkanál víz
A krémhez:
- 1 csomag kakaós pudingpor
- 1 tojás
- 3 evőkanál cukor + 10 dkg
- 3,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál holland kakaó
A habhoz:
- 4 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg mascarpone
Így készült:
A laphoz a tojásfehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral felvertem. Hozzáadtam a kókuszt, sütőport, több részletben a lisztet, mindegyikkel elkevertem, végül a vizet kevertem hozzá.
180 fokos sütőben világosra sütöttem.
A krémhez a tojást a pudingporral és a cukorral simára kevertem, majd apránként hozzáadtam a tejet. Állandóan kevergetve sűrűre főztem. Levettem, beletördeltem a csokit és elkevertem benne. Miközben hűlt, néhányszor átkavartam.
A vajat a 10 dkg cukorral kikevertem, majd hozzákanalaztam a kihűlt csokis pudingot. Végül a két evőkanál kakaót kevertem bele.
A krémet a kihűlt lapra kentem.
A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a mascarpone hozzáadásával még habosítottam egy picit.
A krém tetejére simítottam.
Nem árt a hűtőben tartani, főleg ha 30 fok van odabent. Igaz, olyan melegben eszembe sem jutna krémeset sütni, a hétvége hozta enyhülésben merészkedtem csupán ilyen tettre. Csak éppen szépen szeletelni nem lehetett, még hűtött állapotában sem. A fotón lévő lett a legszebb, a többi még olyan sem. De bosszút álltunk rajta s megettük! :-) Jól esett végre krémes sütit enni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése