Sütőben sütöttem, nem egészen úgy, mint annak idején, de így is nagyon ízlett.
Hozzávalók:
- 15 darab közepes méretű csiperke
- kevés zsír
- 25 dkg juhtúró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- nagy csipet só (vagy több, ha nem túl sós a túró)
- bors
- morzsolt kapor
- 10 dkg sajt
Így készült:
A gombát megpucoltam, a szárát eltávolítottam.
A juhtúrót elkevertem a tojással, tejföllel, fűszerekkel.
Egy kis tepsi alját kizsíroztam (előző nap sütött hús zsírját használtam). A gombákat megtöltöttem 1-1 teáskanál juhtúrós keverékkel, s egymás mellé a tepsibe pakoltam őket.
Pici vizet öntöttem alá (úgy negyed decinyit), s 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.
A sajtot felkockáztam. Amikor a töltelék pirulni kezdett, 1-1 kocka sajtot tettem a gombákra s visszatettem a sütőbe, míg jól ráolvadt.
Rizs készült hozzá.
1 kg gombám volt, a kisebbeket és a szárakat elkészítettem tejfölös gombának. Ma ezt fogjuk megebédelni a maradék rizzsel. Úgy is szeretjük a gombát, de legjobban rántva. A következő, amit ki fogok próbálni, sütőben elkészített rántott gomba. Tűzhelyen sütni nem éppen a kedvenc elfoglaltságom, no meg nem is mondható egészségesnek.
Erdőben mi sem merünk szedni, így marad a bolti. Pedig az erdei sokkal zamatosabb.
VálaszTörlésFinomat sütöttél :-)
Biztosan finomabb az erdei gomba, de tartok tőle. Így marad a biztonságos csiperke! :-)
TörlésKöszönöm!
Én sajtkrémmel szoktam megtölteni, meg teszek rá sót, borsot. Nagyon finom, a Tiéd is az lehet. :)
VálaszTörlésHmmm, el is képzeltem sajtkrémmel töltve... Na de lesz ebből valóság is, nem csak képzelet! :-) Köszi a tippet!
Törlés