Egy nagy hibát viszont elkövettem: nem dupláztam meg az adagot:-)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 6 evőkanál fehér bor
- 1 teáskanál só
- reszelt sajt vagy magok a tetejére
Így készült:
A lisztet, sót összemorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam az előre kimért bort. Nekem kicsit soknak bizonyult, ezért még egy evőkanál lisztet gyúrtam a tésztához. ( Azért, mert csak 6 evőkanál bor kell bele, nem 9, mégsem jól emlékeztem a receptre.) Pici liszttel megszórva, letakarva néhány órát pihentettem, ami egy éjszaka kéne legyen.
Kinyújtottam, reszelt sajttal megszórtam. Derelyemetszővel csíkokra vágtam, tepsibe rakosgattam, kisütöttem.
Én margarinnal készítettem, de vajjal valószínűleg még finomabb. Majd legközelebb. No meg dupla adagot belőle, mindenképpen:-)
2020. június
Újabb tanév végi kirándulás, újabb sós boros stangli.
Kolléganő megint hozott, megint mindenki odavolt érte, nekem is eszembe jutott, mennyire finom. Persze, hogy újra megsütöttem, s megint rájöttem, az egy adag kevés belőle. Hét végére duplát gyúrok be belőle!
2020. június
Újabb tanév végi kirándulás, újabb sós boros stangli.
Kolléganő megint hozott, megint mindenki odavolt érte, nekem is eszembe jutott, mennyire finom. Persze, hogy újra megsütöttem, s megint rájöttem, az egy adag kevés belőle. Hét végére duplát gyúrok be belőle!
Azért ezt a hibát nem lehet egy napon emlegetni az enyémmel :)
VálaszTörlésszépek lettek :)
És írtam neked emailt a múlt héten :)
VálaszTörlésMartinelli, ez nem az a hiba:-) Én a vizes piskótát szúrtam el, lapos lett szegény. De nem ment veszendőbe.
TörlésE-mailre válaszoltam:-)
De jó :) Szeretem az ilyet én is :)
VálaszTörlésKati, én is. Csak sajnos hamar elfogyott, így készíthetek újra.
Törlés....bizony nagy hiba, ha dupláztál volna, küldhettél volna nekem is... :-D
VálaszTörlésAz bizony, Zsuzsa, de legközelebb dupla adag lesz, s nem feledkezem meg rólad:-)
Törlés