2014. július 14., hétfő

Boros sós stangli

Ez a ropogós finomság a receptgyűjtés terén tanúsított mohóságom eredménye:-) Még kirándulás során is lecsapok rájuk. Egyik kolléganőm hozott ilyet az év végi kiruccanásra. Naná, hogy ízlett, hisz a gyengéim a sós omlós-ropogós rágcsálni valók. Ki is faggattam, hogyan készült, s mivel mindössze három-négy összetevőből áll, sikerült fejben tartani.
Egy nagy hibát viszont elkövettem: nem dupláztam meg az adagot:-)


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 9 evőkanál bor
  • 1 teáskanál só
  • reszelt sajt vagy magok a tetejére
Így készült:
A lisztet, sót összemorzsoltam a margarinnal, majd hozzáadtam az előre kimért bort. Nekem kicsit soknak bizonyult, ezért még egy evőkanál lisztet gyúrtam a tésztához.
Pici liszttel megszórva, letakarva néhány órát pihentettem, ami egy éjszaka kéne legyen.
Kinyújtottam, reszelt sajttal megszórtam. Derelyemetszővel csíkokra vágtam, tepsibe rakosgattam, kisütöttem.

Én margarinnal készítettem, de vajjal valószínűleg még finomabb. Majd legközelebb. No meg dupla adagot belőle, mindenképpen:-)

7 megjegyzés:

  1. Azért ezt a hibát nem lehet egy napon emlegetni az enyémmel :)
    szépek lettek :)

    VálaszTörlés
  2. És írtam neked emailt a múlt héten :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Martinelli, ez nem az a hiba:-) Én a vizes piskótát szúrtam el, lapos lett szegény. De nem ment veszendőbe.
      E-mailre válaszoltam:-)

      Törlés
  3. De jó :) Szeretem az ilyet én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, én is. Csak sajnos hamar elfogyott, így készíthetek újra.

      Törlés
  4. ....bizony nagy hiba, ha dupláztál volna, küldhettél volna nekem is... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony, Zsuzsa, de legközelebb dupla adag lesz, s nem feledkezem meg rólad:-)

      Törlés