Hozzávalók:
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 3 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál gríz
- 4 nagy őszibarack
- fél citrom leve
Így készült:
A lisztet, sót, cukrot, sütőport tálba tettem, elmorzsoltam a margarinnal. Hozzáadtam a tojásokat és tejfölt, összegyúrtam. Még pici lisztet gyúrtam hozzá, mert elég ragacsos lett a tészta. Két részre osztottam, pihentettem fél órányit.
A töltelékhez a túrót villával áttörtem.
A barackokat megmostam, felkockáztam. Héjával együtt, mert sajnáltam megfosztani a szép piros külsejétől.
Az összes hozzávalót összekevertem.
Az egyik lapot tepsi méretűre nyújtottam, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Elsimítottam rajta a tölteléket, befedtem a másik kinyújtott lappal.
180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. 35 percig sült.
Még melegen megvágtam, de ez nem volt jó ötlet, esett szét. De kihűlés után már szép szeleteket lehetett vágni belőle. A kóstoló szelet után a család részéről "kérek még" volt a dicséret:-)
Ebből én is szívesen kérnék még. Nálam rétes készült hasonlóan, de még lusta voltam megírni :)
VálaszTörlésJanka, kívánságod parancs:-)
TörlésLustaság? Ugyan már, egész nap a gép előtt kéne ülni, hogy mindent időben feltegyél. No és meg is kell azt sütni-főzni, fotózni, s ott van a család, a mindennapi tennivalók, a munka... De nehéz sorsunk van nekünk:-))) De mi választottuk:-)
Húh, nagyon jól néz ki ez a sütemény! Mindent imádok benne! :)
VálaszTörlésKöszönöm:-) Én is, főleg, hogy az őszibarack a kedvencem!
TörlésA túró gyümölccsel párosítva nagyon nyerő, a barackkal együtt is nagyon finom lehetett! :)
VálaszTörlésHankka, a túró és gyümölcs külön-külön is, hát még együtt:-)
Törlés