2014. július 30., szerda

Tejbegrízes madártej

Szeretjük a madártejet, nem is kicsit. Mégis ritkán készül. Nem szeretem a hab részét készíteni. Talán azért, mert még soha nem sikerült igazán formás habgaluskákat főzni. Ahelyett, hogy gyakorolnám, inkább elodázom a készítését. Vagy... habgaluska helyett más kerül bele, mondjuk, tejbegríz. Így megmarad a tojásfehérje, de sebaj, legalább azt is felhasználhatom valamibe:-)
Hozzávalók:
A tejbegrízhez:
  • 1 l tej
  • 15 dkg gríz
  • 10 dkg cukor
A madártejhez:
  • 1 l tej
  • 12 dkg cukor
  • 5 tojássárga
  • fél vaníliarúd
Így készült:
A tejből, cukorból, grízből nem túl sűrű tejbegrízt főztem. 
A tojássárgákat elkevertem a tej egy részében.
A többi tejet a cukorral és fél vaníliarúddal főni tettem. Hozzáadtam a tojássárgás tejet, s épp csak hagytam felfőni. 
A grízre rámertük a madártejet, s jóízűen megettük:-)


4 megjegyzés:

  1. 2:1 :) A tejbegríz és a madártej is nagyon finom, így, együtt még inkább nyerő! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, finom volt:-) De tényleg:-)

      Törlés
  2. Érdekes párosítás, de mivel mindkettőt szeretem, biztos finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csigabige, az volt:-) Véletlenül jutott szembe. Előbb a tejbegríz készült, aztán, hogy ne a szokásos kakaós vagy lekváros legyen, jött az ötlet, hogy madártejes legyen.

      Törlés