Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 50 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 3 teáskanál só
- 30 dkg sajt+a tetejére
- 4 tojássárga
- 2 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 4 dkg élesztő
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsiradékkal, majd a sajttal. Hozzáadtam a tojássárgákat és tejet, összegyúrtam. ha kevésnek bizonyulna a tej, még lehet tenni hozzá.
Egy órányi pihentetést követően ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét sajttal szórtam. Derelyemetszővel csíkokra vágtam, tepsibe rakosgattam.
180 fokon kisütöttem.
Napok múlva is finoman roppanós-porhanyós. Ezt onnan tudom, hogy néhány darabot (az itt láthatókat) elrejtettem a kamrába, hogy majd legyen mit lefotózni. Mert nem csak nekem ízlett:-) S ezek ott várattak magukra, míg eltakarítottam a buli utáni "romokat" :-)
Csak ámulok, mennyi finomságot sütöttél mostanában! Most néztem végig mindet, mert a hétvégén nem nagyon volt időm. Egyik szebb mint a másik, nem is tudnék választani, hogy melyiket kóstolnám meg a legszívesebben :-)
VálaszTörlésKatalin, belehúztam:-) De nem mostanában sültek, legalábbis nagy része.
TörlésAz ilyen nálunk is nagyon kelendő, télen-nyáron egyaránt.
VálaszTörlésMarisz, nálunk is, főleg részemről:-)
TörlésNekem is kedvemre való, az előzőekben kunyerált édes sütihez kérek egyet ebből a finomságból is! :)
VálaszTörlésHankka, kérésed parancs:-) Süti úton:-)
TörlésNálunk az ilyenfajta sós sütik gyorsabban fogynak, mint az édesek, mindenki szereti. :)
VálaszTörlés