2014. július 8., kedd

Omlós sós rudak

A kötelező sós:-) Tényleg jó omlós, meg persze jó sajtos. Szóval mindenképpen a kedvemre való.
Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 3 teáskanál só
  • 30 dkg sajt+a tetejére
  • 4 tojássárga
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dkg élesztő
Így készült:
A tejet megmelegítettem, elkevertem benne a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, hagytam felfutni.
A lisztet, sót tálba tettem, elmorzsoltam a zsiradékkal, majd a sajttal. Hozzáadtam a tojássárgákat és tejet, összegyúrtam. ha kevésnek bizonyulna a tej, még lehet tenni hozzá.
Egy órányi pihentetést követően ujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét sajttal szórtam. Derelyemetszővel csíkokra vágtam, tepsibe rakosgattam.
180 fokon kisütöttem.

Napok múlva is finoman roppanós-porhanyós. Ezt onnan tudom, hogy néhány darabot (az itt láthatókat) elrejtettem a kamrába, hogy majd legyen mit lefotózni. Mert nem csak nekem ízlett:-) S ezek ott várattak magukra, míg eltakarítottam a buli utáni "romokat" :-)

7 megjegyzés:

  1. Csak ámulok, mennyi finomságot sütöttél mostanában! Most néztem végig mindet, mert a hétvégén nem nagyon volt időm. Egyik szebb mint a másik, nem is tudnék választani, hogy melyiket kóstolnám meg a legszívesebben :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalin, belehúztam:-) De nem mostanában sültek, legalábbis nagy része.

      Törlés
  2. Az ilyen nálunk is nagyon kelendő, télen-nyáron egyaránt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marisz, nálunk is, főleg részemről:-)

      Törlés
  3. Nekem is kedvemre való, az előzőekben kunyerált édes sütihez kérek egyet ebből a finomságból is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, kérésed parancs:-) Süti úton:-)

      Törlés
  4. Nálunk az ilyenfajta sós sütik gyorsabban fogynak, mint az édesek, mindenki szereti. :)

    VálaszTörlés