2014. július 3., csütörtök

Citromos-gyömbéres pöfeteg

Már sütöttem hasonlót, s emlékeim szerint az első próbálkozás esetében nem makrancoskodott a tészta. Ezúttal igen, mert gömbbé formálás során igencsak ragaszkodott a tenyeremhez. De csak azért is meggömbölygettem őket sűrű kézmosások közepette, s jóízűen megettük, ki erre, ki arra. Ugyanis Fiam is, én kirándulásra vittünk belőle.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg kakaó
  • 30 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • porcukor beforgatni
Így készült:
A margarint elmorzsoltam a liszttel, majd a többi belevalót hozzáadva jó alaposan összegyúrtam. 3-4 órára hűtőbe tettem.
Utána kis gömböket formáltam belőlük -itt adódott a kisebb gond, a kezem melegétől meglágyult, s ragacsos lett a tészta-, mindegyiket meghempergettem porcukorba, s úgy tettem sütőpapírral bélelt tepsibe, nem túl közel közel egymáshoz.
180 fokon sütöttem őket. 
Társaságban:-)
Sütés közben szépen kirepedeztek, ahogy kell, íze is finom volt, állaga is. Csak ne ragadt volna, semmi panaszom nem lenne rá:-)
(Ötlet: Receptözön 2013/6.) 

4 megjegyzés:

  1. De szépek lettek! Nem látszik rajtuk, hogy makrancoskodtak :-) Jól eshettek a kiránduláson, olyankor jó egy kis hazai :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin!
      Kirándulás nincs is hazai nélkül:-)

      Törlés
  2. Mennyi finomságot készítettél a kirándulásra...

    Írtam már, hogy milyen klassz ez a virágos háttér a blogodon? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem, Gabriella:-)
      Köszönöm! Nekem is tetszik ez a háttér, de úgy érzem, még mindig nem az igazi...

      Törlés