Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg kakaó
- 30 dkg cukor
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- porcukor beforgatni
Így készült:
A margarint elmorzsoltam a liszttel, majd a többi belevalót hozzáadva jó alaposan összegyúrtam. 3-4 órára hűtőbe tettem.
Utána kis gömböket formáltam belőlük -itt adódott a kisebb gond, a kezem melegétől meglágyult, s ragacsos lett a tészta-, mindegyiket meghempergettem porcukorba, s úgy tettem sütőpapírral bélelt tepsibe, nem túl közel közel egymáshoz.
180 fokon sütöttem őket.
Társaságban:-) |
Sütés közben szépen kirepedeztek, ahogy kell, íze is finom volt, állaga is. Csak ne ragadt volna, semmi panaszom nem lenne rá:-)
(Ötlet: Receptözön 2013/6.)
De szépek lettek! Nem látszik rajtuk, hogy makrancoskodtak :-) Jól eshettek a kiránduláson, olyankor jó egy kis hazai :-)
VálaszTörlésKöszönöm, Katalin!
TörlésKirándulás nincs is hazai nélkül:-)
Mennyi finomságot készítettél a kirándulásra...
VálaszTörlésÍrtam már, hogy milyen klassz ez a virágos háttér a blogodon? :)
Igyekeztem, Gabriella:-)
TörlésKöszönöm! Nekem is tetszik ez a háttér, de úgy érzem, még mindig nem az igazi...