Áttanulmányoztam egy csomó receptet, szinte mindenik ugyanúgy készül. Hát én is majdnem úgy készítettem.
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor citromfű
- 2 l víz
- 3 citrom
- 2 kg cukor
- pici szalicil
Így készült:
Az alaposan megmosott citromfüvet beletettem a vízbe, s lefedve két napig hűtőben kell tartani. Nálam úgy alakult, hogy ez 3 lett.
Belekarikáztam a citromokat -arra vigyáztam, hogy magok ne kerüljenek bele-, beleborítottam a cukrot, s felfőztem.
Leszűrtem, belekevertem a szalicilt, üvegekbe töltöttem.
Lekötöztem, száraz dunsztba raktam, itt hagytam kihűlni.
Kihagytam a citromsavat, egy többletcitrommal akartam pótolni. De mehetett volna bele a citromsav is, hogy savanykásabb legyen. Így sem félek tőle, hogy nem fog elfogyni:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése