2014. július 27., vasárnap

Gombás őzgerinc

A boltban még gombás-tejfölös csirkemell volt a terv, de a népes társaság sokféle ízlése borította az elképzelést. A husiból mindenki első számú kedvence, rántott hús lett, a gombából pedig őzgerinc. De abba is csempésztem egy kis húst is:-)

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke
  • 1 nagy fej hagyma
  • 6 tojás
  • fél csirkemell
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj
Így készült:
3 tojást 10 perc alatt megfőztem.
A gombát felaprítottam, sóztam, s az apróra vágott hagymán kevés olajjal megpároltam. A végén hozzáadtam a feldarabolt húst, azt is hagytam megpuhulni.
Hozzáadtam a feldarabolt főtt tojásokat, a reszelt sajtot, morzsát, sót, ha még kell, borsot. Összekevertem.
Két őzgerinc formát kibéleltem fóliával, vékonyan kiolajoztam, elosztottam bennük a gombás masszát.
180 fokon fél órát sütöttem.
Süthettem volna egy formában is, mert így elég lapos lett. De a lényeg: finom lett!

4 megjegyzés:

  1. A hétvégén nálunk is gomba volt, csak sütve szalonnával és túróval. :D
    Ez a formába sült változat is nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Okki, eszembe jutott hozzászólásodról a keserű gomba, amit juhtúróval sütött meg Anyukám serpenyőben... Hogy az milyen finom volt!
      Köszönöm:-)

      Törlés