2014. július 8., kedd

Fekete-erdő szelet

Még mindig a nagy esemény termékéből hozok. Ha jól néztem, ekkorról már csak két süti maradt:-)
Ezzel a sütivel jó ideje kacérkodtam, de mindig volt más, ami kiütötte a nyeregből. Meg aztán hétköznapi hétvégeken nem sütök 3-4 félét, hogy minden süti sorra kerülhessen, így hát egyre csak torlódik a sor.
Mit mondjak a sütiről... Meggyes, ez azt hiszem, elég jó ajánlólevél.

Hozzávalók:

  • 6 tojásos kakaós piskóta
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tejszín +2 evőkanál cukor
Így készült:
Elkészítettem a kakaós piskótát, a szokásos módon.
A meggyet leszűrtem. A levét kiegészítettem vízzel, hogy 6 dl legyen összesen. Kevés lében elkevertem a cukrot és pudingporokat, s a többi hozzáadásával sűrűre főztem. Mikor kész lett, hozzákevertem a meggyet. 
Kicsit hagytam hűlni, majd rásimítottam a piskótára.
A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, a pudingos meggyre simítottam. Tetejét szórócukorral díszítettem, az eredeti fahéjjal van beszórva.
Titkos mézes, Kati és a fenti süti
(Recept forrása: Küldd el a recepted! Édességek. 2014/2. különszám)

5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni - a kakaó-meggy-tejszin az mindig nyerő :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fenci, köszönöm! Így van, a kakaó, meggy és tejszín külön-külön is nyerő, hát még így együtt! Sok sikert hozzá!

      Törlés
  2. Nem kérhetnék egy szeletet arról a helyes tányérról? Bármelyiket elfogadnám! :) Ez a sütid is nagyon guszta, és igen, a meggy jó ajánlólevél, fel is vettem az elkészítendők közé! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hankka, köszönöm! Mindegyikből kapsz, hogy ne kelljen választani:-)

      Törlés
  3. Mennyi finomságot készítesz, csak kapkodom a fejemet. Isteni ez a süti is.

    Írtam már vagy csak írni akartam?? Nagyon szép a blogháttered...

    VálaszTörlés