Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál Piros Arany (csípős)
- 10 dkg vaj
Így készült:
A hagymát az olajon csipet sóval fedő alatt puhára pároltam.
A májat megtisztítottam.
Hozzáadtam a hagymához, s szintén fedő alatt hagytam készre párolódni.
Mikor kihűlt, előbb villával összetörtem, majd a többi hozzávalóval botmixerrel pépesítettem.
Házi kenyérrel, kovászos uborkával ettük.
Én nagyon szeretem a kovászos uborkát. Bármivel, még zsíros kenyérrel vagy szalámis szendviccsel is eszem. Néha úgy magába is elrágcsálom.
Nincs hozzá különösebb receptem. A nagy üveg aljára kapor- és csombordszárat teszek, belepakolom a megmosott, bevágott uborkát, még teszek bele 2-3 gerezd fokhagymát, pár szem egész borsot. A vizet felfőzöm minden 1 liter vízhez 1 evőkanál sóval számolva. Minden függ az ubi mennyiségétől, megpróbálom megsaccolni, mennyi víz fogja ellepni.
A vizet még azon forrón ráöntöm, a tetejére teszek egy szelet kenyeret. Kistányérral lefedtem a tetejét.
Nem tettem ki a napra, már bent is forrni kezdett másnapra. Következő nap már ettünk is belőle. Még 2 napig hagytam kint, addigra eléggé megsavanyodott, ekkor betettem a hűtőbe.
A májkrém pedig? Persze, hogy finom. Én amúgy is szeretem a csirkemájat, főleg hagymásan puliszkával. Így is ízlett. Legközelebb zöldfűszereket is teszek hozzá, s több vajat. Azért ez is szolgáltat variálási lehetőségekkel:-)
De finom lehetett a saját sütésű kenyérrel és a kovászos uborkával :-) Ez biztosan sokkal egészségesebb mint a bolti...
VálaszTörlésBizony finom:-) Adalékanyag meg csak annyi benne, amennyi a mustárból és a Piros Aranyból került bele. Máskor is fogok készíteni!
Törlés