Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál zsír
- 3 evőkanál tejföl
- csipet só
- szilvalekvár tölteni
- porcukor beforgatni
Így készült:
A liszthez adtam a sót, majd elmorzsoltam a margarinnal és zsírral.
Hozzáadtam a tejfölt, púpos kanállal mérve. Ha túl keménynek tűnne a tészta, még kerülhet bele tejföl.
A tésztát 2-3 órás pihentetés után 9-10 gombócra osztottam. Mindegyik gombócot vékonyra nyújtottam, 8 cikkre vágtam- előbb félbe, majd négybe, s felezve ezeket. Lekvárral töltöttem, felsodortam, tepsibe pakoltam.
180 fokon világosra sütöttem.
Még forrón porcukorba forgattam.
A tepsit sütőpapírral béleltem, mint szinte mindig. Valahol azt olvastam, hogy a sütőpapír használatára azért van szükség, hogy a sütemény szépre süljön. Na én egész más célból használom: hogy ne kelljen annyit mosogatni a tepsiket. Ugyanis a mosogatás nem a szívem csücske:-)
Örök kedvenc! Bármilyen lekvárral jöhet, de az igazi csakis a szilvalekvár. ;)
VálaszTörlésOkki, örülök az egyetértésnek:-)
TörlésEgyetértek, szilvalekvárral a legfinomabb! :) Nagyon guszták! :)
VálaszTörlésHankka, köszönöm! Az egyetértést is:-)
TörlésIgen, szilvalekvárral! Napokig erről fogok álmodni :) aztán neki fogok és megsütöm! :)
VálaszTörlésVicuska, előzd meg a napokig erről álmodást, süsd meg mihamarabb:-) És csakis szilvalekvárral!
TörlésEgyetértek Okkival, ez az örök kedvenc - újra és újra sütöm én is. Aranyosak nálad is. :)
VálaszTörlés